Aanmelden

kumite pupillen
Kyokushin karate

Om lid te worden van onze karateschool moet een inschrijvingsformulier en een incasso- machtiging worden ingevuld. Als je jezelf wilt aanmelden raden wij je wel aan om eerst even contact op te nemen met shihan Jan de Bruin. Het kan namelijk voorkomen dat er een wachtlijst is. Ook kun je vooraf komen kennismaken en de sfeer proeven op één van de trainingsavonden. Er kan een proefles worden gevolgd om te bepalen of Kyokushin-kai Karate iets voor je is. Het inschrijfformulier en de incasso machtiging (zie bijlagen) kun je vervolgens uitprinten. De volledig ingevulde en ondertekende formulieren met 2 pasfoto’s kun je inleveren bij één van de dojo assistenten.

Jan aikido
Aikido

Shihan Jan de Bruin van Sportschool Tsunami geeft naast kyokushin karate en zelfverdediging ook Aikido. De lessen worden gegeven op woensdagen van 19.00 tot 20.00 uur.

Wat is Aikido?
Aikido is een Japanse martiale kunst. Aikido staat voor ‘de weg (DO) van innerlijke kracht (KI) in harmonie (AI)’. Het is geen vechtsport; het kent dan ook geen aanvalstechnieken. Er worden dus ook geen wedstrijden georganiseerd, een competitie-element bestaat niet. De effectiviteit van Aikido als zelfverdedigingskunst berust niet op spierkracht, maar op het optimale gebruik van de aanvalsbeweging en de kracht van de tegenstander. Cirkelvormige, vloeiende bewegingen vanuit het lichaamscentrum worden gebruikt om de tegenstander uit balans te brengen. Vervolgens wordt deze ten val gebracht en door middel van een klem tijdelijk geïmmobiliseerd. Het is daarbij essentieel dat lichaam en geest als één leren handelen. Behalve het onder de knie krijgen van de rol- en valbreektechnieken, basisbewegingen en verdedigings- en immobilisatietechnieken, bevordert het Aikido daarom ook de beheersing van de adem, het effectief omgaan met je eigen energie en het vormen van een innerlijk steunpunt. Hierdoor voelt men zich sterker en in het functioneren completer. Aikido kan door iedereen worden beoefend, ongeacht leeftijd, geslacht of lichaamsbouw. Aikido, zowel de filosofie als de kunst, geniet een toenemende belangstelling in de hele wereld. De laatste jaren is het aantal beoefenaren in Nederland sterk gestegen. Aikido heeft grote bekendheid gekregen door de films van Steven Seagal.

inschrijfformulier

incasso machtiging