Algemene info

Welkom bij “Budokai Tsunami”. Naast specifieke informatie over onze school geven wij ook informatie over karate in het algemeen. Budokai Tsunami, opgericht in 1999 door Jan de Bruin Shihan, is een school die de Kyokushin-kai stijl binnen het karate uitdraagt. Deze karatestijl is in 1961 in Nederland geïntroduceerd vanuit Japan door Jon Bluming en later door Loek Hollander groot gemaakt in heel Europa. IBK Kyokushin Nederland is een vrije organisatie welke nauw samenwerkt met andere grote Karateorganisaties.
Jan de Bruin geeft vanuit IBK Kyokushin Nederland de kader- en gevechtstrainingen in de Tsunami dojo. Hij gaf les bij de Koninklijke Marine o.a. in:

  • Kyokushin karate,
  • Jiu Jitsu,
  • Militaire zelfverdediging, gewapend en ongewapend,
  • Aikido,
  • Close Combat en
  • (Dames) zelfverdediging

IMG_0202                                                           Shihan Jan de Bruin 8e dan

Als team vinden we het belangrijk dat er goed getraind kan worden. Een ruime accommodatie, een bekwame leraar en een groep gemotiveerde assistenten staan hier garant voor.De samenstelling van ons ledenbestand varieert van jong tot oud, van 6-min tot 50-plus.  Iedere leeftijdscategorie kan binnen onze vereniging het karate leren, trainen en beleven. Als de technieken voldoende van niveau zijn en er genoeg trainingsarbeid is verricht tijdens de lessen kan een examen worden afgelegd voor een band (kyu graad).Bij Budokai Tsunami kunt u het Kyokushin-Kai Karate, Aikido en Jiujitsu beoefenen op een leuke manier waarbij hard werken, persoonlijke ontwikkeling en onderling plezier kernbegrippen zijn.