Boksen

Sensei John van de Wetering is in de bokswereld een grote bekende; al vroeg deed hij aan deze “noble art of self-defense”!

John geeft nu nog om de week (zaterdag 10.00 tot 11.00 uur) en op de woensdagavond met veel plezier en overtuiging deze bokslessen. Het is de bedoeling dat het boksen een waar onderdeel wordt bij Budokai Tsunami.

Het boksen is een belangrijk basis onderdeel van de budosport. Dekking, voetenwerk, incasseren en stoten allemaal basis elementen. Vanuit het Allround Fighting is het idee ontstaan om als extra aanvulling op het Kyokushin Karate de bokstrainingen te gaan doen.
En met succes. Niet alleen de Kyokushin Karateka kwamen op de trainingen af ook ouders en mensen van buiten de Tsunami familie.

Het verschil met de gewone bokstrainingen is uiteraard de dojo etiquette  die wij gewoon zijn in onze dojo. Een vorm van meditatie en respect die mensen leren focussen op hun aanwezigheid in de dojo en de wereld buiten even vergeten.

Ook de variëteit van leerlingen,  jong, oud, ervaren of beginner is erg belangrijk. Hoewel velen zullen zeggen dat Budo een individuele sport is wordt zoveel mogelijk geprobeerd een sfeer van samenhorigheid te creëren zodat we gezamenlijk tot een ultieme inzet en prestatie kunnen komen ongeacht leeftijd of ervaring.

Budo is als een fruitschaal; om je tot complete budoka te ontwikkelen moet je van alle vruchten iets proeven.

De beleving gezamenlijk staat centraal.

Boksen met John 1
Boksen met John 2